Forțele navele sud-coreene demarează procesul de proiectare a unui distrugător autohton

Coreea de Sud urmează să înceapă proiectarea unui distrugător autohton, având ca scop îmbunătățirea capabilităților de apărare ale marinei sud-coreene.

În urma planificării de bază și a revizuirii cerințelor armatei, Administrația Programului de Achiziție a Apărării (DAPA) a emis, vineri (29.05.2020), un anunț de ofertă pentru a selecta o companie care să se ocupe de proiectarea navei. După ce proiectul va fi finalizat, până în a doua jumătate a anului 2023, DAPA intenționează să înceapă construcția navei în 2024, potrivit oficialilor sud-coreeni, citați de MilitaryLeak.

În 2018, guvernul a decis, în cadrul proiectul Korea Destroyer Next Generation (KDDX), construirea de distrugătoare cu un deplasament de 6.000 de tone până la sfârșitul acestui deceniu, care ar urma să fie echipate cu un sistem de luptă dezvoltat de către companii locale.

Cele două mari constructoare navale din Coreea de Sud, Hyundai Heavy Industry (HHI) și Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME) concurează în acest proiect, fiecare având conceput propriul design. Cel mai probabil DAPA va atribui contractul de proiectare unuia dintre cei doi giganți din industria navală în decursul acestui an.

Ofertele pentru lucrările de proiectare a noului distrugător vor fi acceptate până în iulie 2020, urmând ca spre finalul acestui deceniu să fie finalizată construcția primei nave, la un cost total de circa 1,57 miliarde de dolari.

Sursă foto: defensenews.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Rusia confirmă dislocarea de MiG-uri în Siria, la aceeași bază aeriană ce ar fi servit drept punct de tranzit pentru aeronavele desfășurate în Libia

Thu Jun 4 , 2020
Ambasada Federației Ruse în Siria a confirmat, miercuri (03.06.2020), livrarea de avione de luptă MiG-29, fabricate în Rusia, în republica arabă. „Armata siriană a primit al doilea lot de MiG-29 de la Rusia în cadrul cooperării în domeniul apărării între națiunile noastre. Sirienii au început deja să folosească acele avioane […]