Forțele britanice au testat noul sistem de drone de mici dimensiuni produse de Lockheed Martin

Armata Marii Britanii a dezvăluit faptul că a testat un nou sistem de aeronave fără pilot (UAS) produse de Lockheed Martin, denumit Indago, informează Defence Blog.

„Un sistem aerian pilotat de la distanță (RPAS) Indago este testat la Army Warfighting Experiment – AWE [programul anual de inovație al Armatei Marii Britanii]”, au postat forțele armate britanice pe Twitter.

Indago este un nou sistem aerian fără pilot (UAS) cu capabilități de decolare și aterizare pe verticală (VTOL), dezvoltat de furnizorul de arme nr. 1 al Pentagonului Lockheed Martin Corp.

După cum îl prezintă compania americană, robust, compact și cu posibilitate rapidă de desfășurare, sistemul Indago cântărește mai puțin de 10 kg, încape într-un rucsac și este gata de utilizare în aproximativ 2 minute.

Oferă imagini opto-electronice de înaltă rezoluție pe timp de zi, fiind capabil să citească o plăcuță de înmatriculare de la o distanță de 300 de metri. Pentru utilizarea pe timp de noapte, are un sistem cu infraroșu termic care poate identifica o persoană, o armă și alte informații, cum ar fi de exemplu căldura urmelor vehiculului la suprafață pe bază de hărți termice.

În această vară, Lockheed Martin a anunțat, de asemenea, că armata elvețiană va folosi sistemele de avioane mici fără pilot Indago 3 (UAS) pentru recunoaștere și supraveghere tactică.

Sursă foto: flarm.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

MApN: militarii români răniți în Afganistan sunt în stare bună

Wed Oct 28 , 2020
Patru militari români din Batalionul 191 Protecția Forței „Golden Lions” au fost răniți într-un atac cu dispozitiv exploziv improvizat ce a avut loc miercuri (21.10.2020), pe timpul executării unei misiuni de patrulare în zona de responsabilitate din regiunea Kandahar, Afganistan. Militarii români se deplasau cu un convoi de autovehicule MRAP […]