Forțele Aeriene Italiene vor proteja spaţiul aerian românesc

1

Un detașament al Forțelor Aeriene Italiene va executa misiuni NATO de la Aeroportul Mihail Kogălniceanu. Este vorba despre misiuni de Poliție aeriană care se vor desfășura în următoarele patru luni.

Ceremonia de certificare NATO a detașamentului Forțelor Aeriene Italiene sosit în România în vederea executării serviciului de Poliție Aeriană Întărită va avea loc miercuri, 15 decembrie, începând cu ora 12.00, în Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, anunță Ministerul Apărării Naționale.

Detașamentul italian, format din aproximativ 140 de militari (piloți și personal tehnic) şi patru aeronave Eurofighter Typhoon, va executa misiuni de Poliție Aeriană Întărită (enhanced Air Policing) sub comandă NATO în următoarele luni, alături de militari aparținând Forțelor Aeriene Române şi aeronave F-16 Fighting Falcon și MiG-21 LanceR.

Misiunile de poliție aeriană desfășurate în comun contribuie la dezvoltarea capacităţii de reacţie şi descurajare, precum și la consolidarea interoperabilităţii între Forțele Aeriene Române și cele italiene.

Dislocarea avioanelor Eurofighter Typhoon în România este parte a implementării Planului de acţiune pentru asigurarea capacităţii operaţionale a NATO pe flancul estic al Alianței atât în zona de nord, cât și în zona de sud și demonstrează unitatea și determinarea NATO ca răspuns la provocările mediului de securitate.

Sursa foto: Forțele Aeriene Italiene

Ioana Cristea

One thought on “Forțele Aeriene Italiene vor proteja spaţiul aerian românesc

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Vladimir Putin către Boris Johnson: “NATO ameninţă Rusia”

Tue Dec 14 , 2021
Vladimir Putin i-a spus premierului britanic, Boris Johnson că membrii NATO ameninţă Rusia prin extinderea activităţii lor în Ucraina, a transmis Kremlinul, luni, informează Reuters, citat de adevărul.ro Preşedintele rus a avut o conversaţie la telefon cu premierul britanic, în care „a fost subliniat faptul că toate acestea se întâmplă […]