Forțele aeriene indiene accelerează procesul de achiziție de noi avioane de luptă pe fondul disputei cu vecinul chinez

Forțele aeriane din India încearcă să obțină urgent 21 de avioane de vânătoare MiG-29 modernizate din Rusia și 12 noi Su-30MKI construite sub licență de către Hindustan Aeronautics Limited (HAL), pentru a le adăuga celor trei escadrile de acest tip aflate deja în serviciu, informează publicația indiană The Economic Times, citată de Defence Blog.

„Aceste aeronave [MiG-29] ar trebui achiziționate la un preț rezonabil, deoarece au fost deja parțial fabricate în Rusia pentru o comandă anterioară care a fost anulată”, scrie publicația indiană. „Avionale de luptă, dacă vor fi comandate, ar fi foarte utile pentru a înlocui escadrilele de MiG 21 care urmează să fie retrase în următorii cinci ani”.

Achiziția ar putea începe la doi ani după semnarea acordului cu Rusia, au precizat surse ale The Economic Times.

Decizia de a achiziționa avioane de luptă suplimentare a fost luată pentru a consolida rezervele forțelor aeriene. Procesul de achiziție al aeronavelor a fost accelerat, întrucât India și China sunt angajate într-o criză intensă, cu tensiuni crescânde. India și China s-au acuzat reciproc după ciocnirile din Valea Galwan, parte a regiunii Ladakh disputată cu adversarul chinez.

China revendică aproximativ 90.000 de kilometri pătrați din teritoriu în nord-estul Indiei, în timp ce India spune că Beijingul ocupă nejustificat 38.000 de kilometri pătrați de pe teritoriul său în Platoul Aksai Chin din Himalaya.

Sursă foto: defensenews.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Damen semnează contractul pentru fregatele germane MKS-180

Sat Jun 20 , 2020
La 19.06.2020, Biroul Federal Pentru Înzestrare, Tehnologie Informațională și Asistență al Armatei Germane și compania olandeză Damen au semnat un contract pentru construcția a patru fregate MKS-180. Navele vor fi construite la Blohm + Voss în Hamburg, dar parțial și în alte locații ale șantierelor navale din Germania, inclusiv Bremen, […]