Forțele aeriene germane vor achiziționa 45 de avioane de luptă produse de Boeing

Germania va comanda 45 de aeronave de vânătoare de la Boeing pentru a înlocui avioanele Tornado învechite ale Luftwaffe (forțele aeriene), a informat duminică (19.04.2020) revista Der Spiegel, citată de Bloomberg.

Publicația germană precizează că ministrul apărării de la Berlin, Annegret Kramp-Karrenbauer, a trimis joi (16.04.2020) un e-mail omologului său american, Mark Esper, pentru a-l informa despre decizia de a comanda 30 de modele de aeronave F/A-18 Super Hornet și 15 de tip EA-18G Growlers. Der Spiegel a păstrat sub anonimat sursa informațiilor.

Ministerul german nu a putut fi contactat imediat, iar Pentagonul a refuzat să comenteze.

Der Spiegel mai explică faptul că acțiunile lui Kramp-Karrenbauer i-ar putea supăra pe social-democrații, parteneri ai coaliției aflate la putere, condusă de Angela Merkel, întrucât nu au fost consultați și informați înainte de a lua decizia.

Predecesorul lui Kramp-Karrenbauer, Ursula von der Leyen, a oferit un compromis în fața social democraților în cadrul căruia Germania urma să cumpere o combinație de aeronave americane și Typhoon Eurofighter fabricate de Airbus, potrivit Der Spiegel.

Sursă articol: bloomberg.com

Sursă foto: defensenews.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Politica revizionistă de la Ankara promovată în noua carte a unui amiral turc

Mon Apr 20 , 2020
O nouă carte despre revendicările Turciei privind spațiul maritim grecesc din Marea Egee a fost lansată în Turcia. A fost scrisă de amiralul turc Cihat Yayci, care este considerat arhitectul acordului cu Frăția Musulmană din Libia pentru a „fura” din spațiul maritim grecesc. Cartea, intitulată „Cerințele Greciei. Problemele din Marea […]