Forțele aeriene franceze primesc primul avion ușor de recunoaștere și supraveghere – ALSR

Agenția franceză de achiziții în domeniul apărării (DGA) a primit, la 31.07.2020, prima dintre cele două aeronave ușoare de supraveghere și recunoaștere – ALSR (avions légers de surveillance et de reconnaissance), scrie DefPost.

Sistemul ALSR este compus dintr-o aeronavă Beechcraft King Air 350 și diverse echipamente pentru îndeplinirea misiunilor de tip ISR (intelligence, recunoaștere și supraveghere).

Cele două aeronave sunt destinate forțelor aeriene franceze și au fost comandate în iunie 2016 de la Sabena Technics and Thales.

Aeronavele ALSR sunt capabile să îndeplinească misiuni de intelligence cu o încărcătură logistică redusă și o ușurință mare de desfășurare. ALSR va fi implementat de forțele aeriene pentru sprijinul structurilor de informații militare franceze. Acestea vor fi complementare cu alte mijloace de colectare a informațiilor (de ex. drone, avioane de vânătoare Rafale, aeronave de patrulare maritimă Atlantique 2 etc.).

Legea privind planificarea militară 2019-2025 (LPM) prevede o flotă de opt aeronave ALSR până în 2030. Ca parte a componentei de apărare a planului de sprijin aeronautic, comanda pentru al treilea ALSR va fi realizată înainte de termenul anticipat inițial, în vederea livrării sale până în 2023.

Sursă foto: defpost.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Exercițiu aerian comun cu aeronave F-35 ale militarilor israelieni și americani

Thu Aug 6 , 2020
Forțele aeriene israeliene (IAF) și Comandamentul Central al Forțelor Aeriene din SUA au organizat un exercițiu comun cu avioane de luptă F-35 pentru abordarea diverselor amenințări pe fondul tensiunilor în creștere din regiune, informează Israel Defense. „Enduring Lightning II” s-a desfășurat duminică (02.08.2020) și a fost cel de-al doilea exercițiu […]