Forțele aeriene din India se dotează cu aeronave second-hand din Rusia, dar și cu modele noi

Ministerul apărării din India a aprobat achizițiile de 181,48 miliarde rupii (2,43 miliarde de dolari) pentru 21 de avioane de vânătoare MiG-29 și 12 aeronave Sukhoi Su-30MKI pentru forțele aeriene (IAF) ale armatei indiene, pe fondul tensiunilor crescute între India și China generate de disputa la frontiera de-a lungul liniei de control (LoAC) din Himalaya, informează Janes.

Într-o declarație din 02.07.2020, ministerul apărării a precizat că Consiliul de achiziție a apărării (DAC), care este condus de ministrul apărării, Rajnath Singh, a aprobat achiziția a 21 de MiG-29 modernizate (second-hand din Rusia), pentru un miliard de dolari și 12 modele de Su-30MKI pentru 1,4 ​​miliarde de dolari.

Cele 21 de aeronave MiG vor suplimenta flota de 59 de MiG-29 introduse în IAF din 1986, care sunt modernizate la standardul MiG-29M.

Cele 12 Su-30MKI suplimentare vor fi achiziționate pentru a înlocui 12 avioane pierdute în accidente de-a lungul anilor. Acestea vor fi construite cu licență de către Hindustan Aeronautics Limited (HAL).

Surse IAF au declarat că aeronavele suplimentare vor stimula creșterea numărului de escadrile de luptă deja drastic diminuate, care a scăzut de la 42 la 28 de escadrile.

Sursă foto: militarywatchmagazine.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

500 de rezerviști reactivați și tehnologie de monitorizare a Shin Bet pentru a combate efectele pandemiei în Israel

Fri Jul 3 , 2020
Ministrul israelian al apărării, Benny Gantz, a aprobat joi (02.07.2020) rechemarea în activitate a 500 de militari rezerviști pentru a sprijini armata (IDF) în lupta împotriva pandemiei de coronavirus. Decizia a fost luată în urma unor noi evaluări referitoare la evoluția pandemiei. Majoritatea trupelor vor fi folosite ca personal la […]