Forțele Aeriene ale Statelor Unite testează noile F-15EX Eagle II

Forțele Aeriene ale Statelor Unite încheie primul test operațional al celor două noi avioane de luptă F-15EX Eagle II, relatează Defense News

F-15EX-urile, versiuni actualizate ale avionului cu reacție F-15 din a patra generație, au participat la primul lor test major cu Forțele Aeriene la baza Forțelor Aeriene Nellis din Nevada, între 18 și 25 octombrie. Avioanele de vânătoare – până acum, singurele F-15EX care au fost construite – au zburat alături de F-15C și F-15E, a declarat Forțele Aeriene într-un comunicat de presă.

Mr. Kevin Hand, unul dintre piloții de testare care a pilotat F-15EX, a declarat în comunicat că testele au fost menite să evidențieze diferențele dintre acesta și modelul C mai vechi – în special sistemul său digital de control al zborului.

Primele două F-15EX au sosit la Eglin Air Force Base din Florida la începutul acestui an, cu numărul de coadă 001 livrat în martie și al doilea, 002, în aprilie.

„Vom trece din nou la testele de dezvoltare pentru restul acestui an și vom continua în anul viitor, deoarece vom continua să testăm capacitatea suplimentară a platformei de a include stații de arme suplimentare și actualizări suplimentare ale programului operațional de zbor”, a spus managerul de proiect de testare Colton Myers.

Sursă foto: Defense News

Ioana Cristea

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Alegerile prezidențiale din Libia sunt în mâna Israelului

Wed Oct 27 , 2021
Fiul fostului președinte Muammar Gaddafi și fiul generalului rebel Khalifa Haftar candidează la președinția Libiei și au angajat pentru a îi consilia aceeași firmă israeliană, înregistrată în EAU, relatează Newsweek, citând surse israeliene. Ziarul Israel Hayom scrie că generalul rebel libian Khalifa Haftar și Seif al-Islam Gaddafi, fiul fostului conducător […]