Forţe pentru Operaţii Speciale din 13 state au participat la exerciţiul militar „Night Hawk 2021”

Forţe pentru Operaţii Speciale (FOS) din 13 state aliate şi partenere NATO s-au adunat în Danemarca pentru a participa la exerciţiul „Night Hawk 2021”, un exerciţiu dinamic, care a testat abilitatea forţelor de elită de a lucra împreună, a colecta informaţii şi lansa atacuri, transmite NATO.

Găzduit de Comandamentul pentru Operaţii Speciale al Danemarcei, exerciţiul „Night Hawk 2021” a testat C-SOCC (Composite Special Operations Component Command), un sediu trilateral creat de Belgia, Danemarca şi Ţările de Jos, care poate coordona mai multe grupuri de operaţii speciale.

În timpul exerciţiului, militarii au exersat misiuni specifice FOS, precum misiunile de contraterorism, în timp ce realizau procesul de planificare a misiunii alături de alte ţări.

Exerciţiul pe teren a avut loc în perioada 27 septembrie – 7 octombrie 2021, în Danemarca.

NATO a dat publicității un material video care conține demonstrațiile de forță ale trupelor din Austria, Danemarca, Germania, Ucraina și Regatul Unit care execută raiduri în timpul exercițiului, precum și un interviu cu generalul-maior al armatei regale daneze Peter Boysen, comandantul Comandamentului pentru operațiuni speciale daneze și C-SOCC.

Sursă foto: Zona IT

Ioana Cristea

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Doi foști militari din Germania au fost arestați, sub acuzația că încercau să creeze o unitate de mercenari formată din peste 100 de foști polițiști și militari

Wed Oct 20 , 2021
Procurorii spun că au dovezi “puternice” împotriva celor doi foști militari, iar unitatea pe care intenționau s-o formeze ar fi derulat activități încadrate în legislația germană ca fiind teroriste. Potrivit DW, cei doi coordonatori voiau să se implice astfel în războiul civil din Yemen, cu scopul de “a aduce pacea în regiune” […]