FBI a descins la locuința lui Oleg Deripaska, unul dintre apropiații președintelui rus Vladimir Putin

1

Autoritățile americane au desfășurat “activități de aplicare a legii” la proprietățile oligarhului rus Oleg Deripaska din Washington și New York, potrivit NBC News, citând un purtător de cuvânt al poliției federale, care nu a oferit niciun alt detaliu în acest sens.

Cetățeanul rus a fost implicat în presupusa sabotare a alegerilor prezidențiale din 2016.

Strada din fața locuinței omului de afaceri rus situată în nord-vestul Washingtonului, în apropierea mai multor ambasade, a fost izolată cu bandă galbenă, iar mai multe mașini ale forțelor de ordine erau parcate în proximitatea domiciliului acestuia. Un agent FBI păzea aleea și mulți alții au fost văzuți intrând și ieșind din vila amplasată în cartierul Kalorama.

Oleg Deripaska, un miliardar influent care deține o parte din acțiunile gigantului aluminiului Rusal, a fost sancționat de SUA în 2018, după presupusa ingerință rusă în alegerile din 2016. Acesta a fost cercetat, printre altele, pentru spălare de bani și pentru interceptarea ilegală a unui oficial guvernamental. La începutul acestui an, Oleg Deripaska a pierdut un proces pentru anularea sancțiunilor.

La începutul anilor 2000, Deripaska a făcut afaceri cu Paul Manafort, care ulterior a devenit președintele campaniei lui Donald Trump în cursa prezidențială din 2016. Relația lui Deripaska cu Manafort s-a înrăutățit pe fondul unor dispute juridice și de afaceri.

Sursă foto: Manuel Balce Ceneta / AP

Ioana Cristea

One thought on “FBI a descins la locuința lui Oleg Deripaska, unul dintre apropiații președintelui rus Vladimir Putin

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Forţe pentru Operaţii Speciale din 13 state au participat la exerciţiul militar „Night Hawk 2021”

Wed Oct 20 , 2021
Forţe pentru Operaţii Speciale (FOS) din 13 state aliate şi partenere NATO s-au adunat în Danemarca pentru a participa la exerciţiul „Night Hawk 2021”, un exerciţiu dinamic, care a testat abilitatea forţelor de elită de a lucra împreună, a colecta informaţii şi lansa atacuri, transmite NATO. Găzduit de Comandamentul pentru […]