Fake news: „zeci de avioane militare decolează de pe Otopeni în direcția Ucraina”

După ce pe platformele social media au început să circule informații cu privire la faptul că zeci de avioane militare transferă armament și trupe către Ucraina de pe aeroportul Otopeni, MApN, prin intermediul INFORADAR, vine să clarifice situația.

Textul în cauză anunța: „Zeci de avioane militare decolează de ieri de pe Otopeni cu direcția Ucraina. Se transferă la greu echipament militar și probabil trupe. Normal că jurnaliștii români nu acoperă subiectul pentru că au fost plătiți să panicheze covidian populația, să îi înșele să injecteze”.

Postarea este un fake news de proporții, iar platforma INFORADAR a semnalat luni (12.04.2021) știrea falsă, îndemnând oamenii să se informeze exclusiv din surse oficiale.

„Vă semnalăm o știre falsă care este distribuită pe rețelele de socializare. Informațiile din această postare nu au nicio legătură cu realitatea. Găsiți pe această platformă ghiduri practice referitoare la modalitățile prin care vă puteți feri de acțiunile de dezinformare. Reiterăm îndemnul de a vă informa din surse oficiale”, transmite MApN.

În ceea ce privește situația din Ucraina, amintim că ostilitățile între armata ucraineană și separatiștii pro-ruși au fost reluate în Donbas, iar Federația Rusă a desfășurat trupe în proximitatea frontierelor cu Ucraina.

Sursă foto: mapn.ro

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Guvernul de la Praga scindat din cauza vaccinului rusesc Sputnik V

Tue Apr 13 , 2021
Ministrul de Externe al Republicii Cehe a fost revocat din funcție din cauza opoziției sale la o politică de apropiere de Rusia și China, agreată de actualul președinte. Ministrul ceh de externe, Tomas Petricek, a fost demis din funcție. Anunțul privind această revocare a fost făcut de biroul de presă […]