Facebook și Twitter blocate în Rusia: Milioane de ruşi, privaţi de informaţii de încredere

Meta a confirmat vineri decizia guvernului rus de a bloca accesul la Facebook în Rusia şi a deplâns faptul că ”milioane de ruşi obişnuiţi vor fi în curând privaţi de informaţii de încredere”, a afirmat Nick Clegg, preşedinte pentru afaceri globale al grupului american, relatează Agerpres, citând AFP.

Accesul la Facebook în Rusia a fost deja restricţionat săptămâna trecută, de la invazia Ucrainei, când reţeaua de socializare a luat măsuri pentru a limita difuzarea de informaţii provenite de la instituţii de presă afiliate guvernului rus.

Agenţia rusă pentru supravegherea comunicaţiilor, Roskomnadzor, a ordonat vineri blocarea Facebook pe teritoriul ţării, acuzând reţeaua socială de ‘discriminarea’ mass-media ruse, notează AFP şi Reuters

Aceiași agenție a stopat vineri accesul și la reţeaua socială Twitter pe teritoriul Rusiei, au informat agenţiile TASS şi Interfax, transmite Agerpres.

Decizia a fost luată pe baza unei cereri din 24 februarie a parchetului general.

Sursă foto: Reuters

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Peste 66.000 de bărbaţi ucraineni s-au întors acasă să lupte

Sat Mar 5 , 2022
Ministrul apărării ucrainean, Oleksii Reznikov, a declarat sâmbătă că 66.224 de bărbaţi ucraineni s-au întors în ţară din străinătate pentru a se alătura luptei împotriva invaziei ruse, relatează Agerpres, citând agenția Reuters. “Acesta este numărul bărbaţilor care s-au întors în acest moment din străinătate pentru a-şi apăra ţara de hoardă […]