Fabricile F-35 din Italia și Japonia închise din cauza coronavirusului se redeschid

O fabrică de asamblare din Japonia este deja deschisă, iar astăzi (18.03.2020) se preconizează că se redeschidă alta în Italia.

Ambele fabrici de asamblare F-35 Joint Strike Fighter din afara Statelor Unite sunt așteptate să funcționeze până miercuri, după scurte opriri din cauza coronavirusului.

Uzina Leonardo de asamblare-verificare finală din Cameri, Italia, a fost închisă luni și marți pentru curățare și igienizare și se așteaptă redeschiderea sa miercuri.

De asemenea, uzina Mitsubishi Heavy Industries F-35 din Japonia s-a redeschis începând cu această săptămână după ce săptămâna trecută a fost închisă.

Între timp, fabrica Lockheed Martin din Fort Worth, Texas, care construiește F-35 pentru clienții militari americani și pentru majoritatea clienților de peste ocean, nu a fost afectată de COVID-19, virus ce a închis multe dintre afaceri și a îndemnat firmele din Statele Unite să permită unor angajați să lucreze de acasă.

„Până în acest moment nu a existat niciun impact semnificativ asupra lanțului de producție sau de aprovizionare”, a declarat pentru Defense One o persoană, sub anonimat, care este la curent evoluția programului F-35.

Într-o declarație prin e-mail, Lockheed Martin, principalul contractor al aeronavelor de luptă F-35, a declarat: „Pe măsură ce monitorizăm evoluțiile globale, continuăm să folosim cele mai bune practici pentru atenuarea riscurilor legate de coronavirus, în timp ce susținem misiunile critice ale clienților noștri”.

Lockheed Martin a cerut angajaților potențial expuși la COVID-19 să lucreze de la distanță și să se auto-carantineze.

Sursă articol și foto: defenseone.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Armata chineză ar putea folosi arme electromagnetice împotriva marinei americane

Wed Mar 18 , 2020
Iritată de navele americane care patrulează în Marea Chinei de Sud, armata chineză ar putea ataca trupele maritime ale SUA cu arme electromagnetice, pentru a neutraliza armele adversarului și sistemele de control fără a face apel la conflict armat deschis. În timp ce guvernul de la Beijing sau oficiali ai […]