Fabricile F-35 din Italia și Japonia închise din cauza coronavirusului se redeschid

O fabrică de asamblare din Japonia este deja deschisă, iar astăzi (18.03.2020) se preconizează că se redeschidă alta în Italia.

Ambele fabrici de asamblare F-35 Joint Strike Fighter din afara Statelor Unite sunt așteptate să funcționeze până miercuri, după scurte opriri din cauza coronavirusului.

Uzina Leonardo de asamblare-verificare finală din Cameri, Italia, a fost închisă luni și marți pentru curățare și igienizare și se așteaptă redeschiderea sa miercuri.

De asemenea, uzina Mitsubishi Heavy Industries F-35 din Japonia s-a redeschis începând cu această săptămână după ce săptămâna trecută a fost închisă.

Între timp, fabrica Lockheed Martin din Fort Worth, Texas, care construiește F-35 pentru clienții militari americani și pentru majoritatea clienților de peste ocean, nu a fost afectată de COVID-19, virus ce a închis multe dintre afaceri și a îndemnat firmele din Statele Unite să permită unor angajați să lucreze de acasă.

„Până în acest moment nu a existat niciun impact semnificativ asupra lanțului de producție sau de aprovizionare”, a declarat pentru Defense One o persoană, sub anonimat, care este la curent evoluția programului F-35.

Într-o declarație prin e-mail, Lockheed Martin, principalul contractor al aeronavelor de luptă F-35, a declarat: „Pe măsură ce monitorizăm evoluțiile globale, continuăm să folosim cele mai bune practici pentru atenuarea riscurilor legate de coronavirus, în timp ce susținem misiunile critice ale clienților noștri”.

Lockheed Martin a cerut angajaților potențial expuși la COVID-19 să lucreze de la distanță și să se auto-carantineze.

Sursă articol și foto: defenseone.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Armata chineză ar putea folosi arme electromagnetice împotriva marinei americane

Wed Mar 18 , 2020
Iritată de navele americane care patrulează în Marea Chinei de Sud, armata chineză ar putea ataca trupele maritime ale SUA cu arme electromagnetice, pentru a neutraliza armele adversarului și sistemele de control fără a face apel la conflict armat deschis. În timp ce guvernul de la Beijing sau oficiali ai […]