Exercițiul cibernetic Cyber Europe 2020

Agenția pentru Securitate Cibernetică a Uniunii Europene (ENISA) a anunțat organizarea exercițiul Cyber Europe 2020 în luna iunie. Evenimentul de anul acesta va fi cel de-al șaselea exercițiu pan-european de acest gen, ocazie cu care se împlinesc 10 ani de la înființarea proiectului. CERT-RO este coordonator național al Cyber Europe încă de la ediția din 2012.

Printre obiectivele acestei inițiative pan-europene se numără dezvoltarea capabilităților din sfera securității cibernetice, consolidarea cooperării în interiorul UE și creșterea nivelului de awareness în domeniu, anul acesta accentul fiind pus pe sectorul medical.

Cyber Europe este organizat din doi în doi ani, primul exercițiu având loc în anul 2010. În cadrul acestuia participanții sunt supuși unor scenarii inspirate din viața reală, cu incidente și situații de criză la care trebuie să ofere răspunsuri. Simulările la scară largă oferă oportunitatea de a realiza analize trehnice avansate, precum și de a gestiona situații complexe, fiind un exercițiu foarte benefic pentru managementul unor eventuale situații reale de criză.

Scenariul ce va fi aplicat participanților la Cyber Europe 2020 va presupune realizarea de analize tehnice abordate într-o manieră integrată (forensic, analiză malware, OSINT), cu evaluarea implicațiilor pe plan local, național și european în domeniul medical.

Sursă articol și foto: enisa.europa.eu

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Planurile Turciei de îmbunătățire a relațiilor în industria de apărare cu Sudan

Tue Feb 18 , 2020
Guvernul turc își propune să consolideze cooperarea în domeniul apărării cu Sudan, care și-a pierdut impulsul în urma înlăturării de la putere, în aprilie 2019, a fostului președinte sudanez Omar al-Bashir, după zeci de ani în care acesta a condus statul. Procesul de aprobare a acordului de cooperare în domeniul […]