Exercițiu de alertare al Grupului de Luptă din Polonia cu participarea „Scorpionilor Albaștri”

Cu doar câteva zile înainte de finalul misiunii, militarii rotaţiei a VII-a şi ultima a „Scorpionilor Albaştri” şi-au luat râmas bun de la Grupul de Luptă din Polonia, prin participarea la exerciţiul de alertare „Bull Run 13″, arată Forțele Terestre Române într-o postare pe Facebook.

În perioada 14-15.10.2020, subunităţile din cadrul Grupului de Luptă au iniţiat proceduri de alertare şi dislocare şi au executat marşuri tactice pentru a ocupa poziţii de luptă defensive prestabilite în nord-estul Poloniei. Misiunea artileriştilor antiaerieni români a fost să asigure apărarea antiaeriană a aliaţilor, pe întreaga durată de desfăşurare a exerciţiului.

Obiectivul principal al „Bull Run 13” a fost acela de a antrena capacitatea de reacţie a Grupului de Luptă în vederea alertării, executării unui marş de aproximativ 100 km şi dislocării în zona de operaţii din regiunea Gołdap. Totodată, exerciţiul a avut şi scopul de a testa interoperabilitatea dintre SUA, România şi Polonia, şi de a confirma faptul că, Grupul de Luptă este pe deplin pregătit să răspundă oricăror potenţiale agresiuni din regiunea Baltică.

După trei ani şi jumătate de participare la numeroase activităţi în cadrul Grupului de Luptă din Polonia, în următoarele zile, sistemul antiaerian Oerlikon va fi înlocuit de sistemul antiaerian Gepard.

Sursă foto: facebook.com/ForteleTerestre

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Armata SUA testează mini-drone de atac

Sat Oct 17 , 2020
Potrivit publicației The National Interest, Armata SUA a făcut pași importanți în utilizarea dronelor de mici dimensiuni, inclusiv privind teste asupra unor sisteme integrate de mini-drone de atac, dotate cu muniție. Dezvoltarea pe această componentă nu este nouă – mai multe țări testează opțiuni similare pentru a crește utilitatea vehiculelor […]