Exercițiu comun al militarilor români și polonezi

În această săptămână, în poligonul Wzgora Mazurskie (Polonia) a avut loc un exercițiu de evacuare a tehnicii împreună cu partenerii polonezi, precizează Forțele Terestre Române pe pagina de Facebook.

Pe timpul desfășurării exercițiului, militarii români au simulat avarierea  unui sistem antiaerian Gepard și împreună cu partenerii polonezi au efectuat evacuarea acestuia conform procedurilor de operare.

Acest exercițiu a avut ca scop antrenarea în vederea formării deprinderilor și depășirea barierelor lingvistice între parteneri precum și consolidarea relațiilor între militarii din cadrul Grupului de Luptă din Polonia pentru asigurarea prezenței înaintate consolidate în flancul Nord-Estic al Alianței Nord-Atlantice.

Sursă foto: facebook.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

PNS Tabuk, corveta construită ȋn România, a fost predată oficial forțelor navale pakistaneze

Fri Nov 13 , 2020
Potrivit unui comunicat Damen transmis GeoDef, în cadrul unei ceremonii desfăşurate ȋn România pe 12.11.2020, Marina Militară din Pakistan a preluat oficial noua sa Corvetă – tip Damen OPV 1900 – cu numele PNS Tabuk. Nava face parte dintr-o serie de două nave similare, comanda acestora fiind plasată către grupul […]