Exercițiu comun al „Geparzilor Transilvani” și militarilor polonezi

Săptămâna trecută, „Geparzii Transilvani”, alături de militari polonezi din cadrul Brigazii 15 Mecanizate din Gizycko, au desfășurat un exercițiu în comun în poligonul Wyreby, se arată într-o postare de pe Facebook a Forțelor Terestre Române.

Scopul exercițiului a fost de a îmbunătăți cooperarea dintre militari și de a testa în teren interoperabilitatea diferitelor tipuri de tehnică de luptă pentru îndeplinirea misiunilor specifice într-un cadru tactic cât mai apropiat de realitatea câmpului de luptă.

Detașamentul de Apărare Antiaeriană ,,Geparzii Transilvani” participă în cadrul Grupului de Luptă din Polonia pentru asigurarea prezenței înaintate consolidate în flancul Nord-Estic al Alianței NATO, alături de partenerii polonezi, americani, britanici și croați, în conformitate cu măsurile adoptate în cadrul Summit-ului de la Varșovia.

Sursă foto: facebook.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Primul satelit românesc – lansare programată pentru iunie 2021, din Marea Neagră

Mon Mar 15 , 2021
Asociația Română pentru Cosmonautică și Aeronautică (ARCA) va lansa, în iunie 2021, primul satelit românesc, cu o rachetă proiectată și construită integral în România, informează iqool.ro. ARCA este o companie aerospaţială cu sediul în România, la Râmnicu Vâlcea şi se ocupă de construirea rachetelor, a baloanelor de mare altitudine şi […]