Exercițiu al Forțelor Navale Române alături de partenerii din Bulgaria și SUA

La data de 03.08.2020, în portul militar Constanța, a avut loc ceremonia de deschidere a celei de XI-a ediții a Exercițiului multinațional „Eurasian Partnership Mine Countermeasure Dive 2020” (EP MCM DIVE 20). La exercițiul ce se va desfășura în perioada 03-07.08.2020 vor participa aproximativ 200 de marinari militari din România, BulgariA și SUA, potrivit unui comunicat al Forțelor Navale Române.

Obiectivul principal al „EP MCM DIVE 20” îl constituie contracararea amenințărilor subacvatice, iar activitățile de instruire planificate au la bază scenarii de căutare, neutralizare și de distrugere a minelor marine, se mai arată în comunicat.

Din partea Forțelor Navale Române participă puitorul de mine și plase „Viceamiral Constantin Bălescu”, nava maritimă hidrografică „Cpt.cdor. Alexandru Cătuneanu”, vedeta maritimă pentru scafandri „Venus”, cinci ambarcațiuni rapide (RHIB), două vehicule subacvatice autonome AUV (Autonomous Underwater Vehicle), două detașamente EOD (Explosive Ordnance Disposal), specializate în dezamorsarea minelor marine și un detașament format din scafandri de mare adâncime, iar din partea partenerilor străini vor participa scafandri din Forțele Navale ale SUA dislocate în Europa și de Bulgaria.

„Eurasian Partnership MCM Dive 20” este condus de Componenta Operațională Navală și este singurul exercițiu multinațional anual, organizat în bazinul Mării Negre, care este destinat consolidării instruirii scafandrilor militari din țări NATO.

Sursă foto: navy.ro

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Liderii de la Minsk se tem de o invazie militară din partea Rusiei

Tue Aug 4 , 2020
Armata belarusă a desfășurat trupe suplimentare la granița cu Federația Rusă, de teama unei invazii militare. Cotidianul rus Novaya Gazeta a publicat un scurt material video care arată un convoi de camioane militare și vehicule blindate ale militarilor din Belarus, care se deplasează la granița cu Rusia, precizează DefenceBlog. Autoritățile […]