Exercițiu al forțelor aeriene din Flota Baltică a armatei ruse în Kaliningrad

Peste 20 de echipaje ale unor aeronave și elicoptere din aviața navală a Flotei Baltice a armatei ruse sunt implicate într-un exercițiu de zbor tactic în regiunea Kaliningrad, a informat luni (17.08.2020) biroul de presă al flotei, potrivit TASS.

„În timpul exercițiilor programate, peste 20 de echipaje ale aeronavelor Su-27, Su-24 și Su-30SM, precum și ale elicopterelor Mi-24, Mi-8, Ka-27 și ale transportorului militar An-26, din cadrul aviației navale a Flotei Baltice îndeplinesc diferite misiuni”, a precizat biroul de presă.

În timpul exercițiilor, echipajele vor opera lansări de rachete din diferite clase, focuri de armă, lansări de bombe cu o greutate de la 100 kg la 500 kg și vor executa manevre de luptă aeriană, se mai arată în comunicat.

Echipajele aeronavelor Su-24 și Su-30SM, aflate în prima linia, vor lansa bombe pe un câmp țintă și rachete împotriva inamicului din zona de coastă. Avioanele Su-27 vor îndeplini misiuni de interceptare deasupra spațiului aerian din Kaliningrad.

Militarii aflați la bordul elicopterelor vor derula misiuni de căutare și monitorizare a submarinelor, vor oferi sprijin aerian pentru trupele de apărare de pe coastă și pentru o aterizare a unui grup tactic de asalt aerian, mai informează biroul de presă al flotei.

Sursă foto: defpost.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Terorist Daesh arestat în nordul-vestul Ucrainei

Tue Aug 18 , 2020
Serviciul de Securitate din Ucraina (SBU) a reținut un membru al organizației teroriste Daesh (ISIS/ISIL), a informat SBU luni (17.08.2020). Personalul SBU l-a reținut pe acesta în localitatea Zhytomyr, din nord-vestul Ucrainei. Teroristul Daesh era dat în urmărire internațională prin Interpol. Persoana în cauză, rezidentă a unui stat din Asia […]