Exercițiu al flotei ruse în Marea Neagră – răspuns pentru distrugătorul USS Porter

Avioanele și un submarin aparținînd flotei ruse din Marea Neagră au organizat un exercițiu de distrugere a unui grup de nave ale unui inamic fictiv, a precizat serviciul de presă al flotei la 16.04.2020, citat de TASS.

„Echipajele bombardierelor Sukhoi-24M, avioane de apărare aeriană și submarinul Kolpino au desfășurat un exercițiu comun pentru a livra o rachetă și un atac cu bombe împotriva unui grup de nave ale unui inamic ipotetic în Marea Neagră”, se menționează în comunicat.

Fregata „Amiral Essen” și nava „Orekhovo-Zuyevo” au simulat grupul inamic. Navele au fost observate de drone, care au transmis coordonatele către submarin. Kolpino a efectuat un atac simulat electronic cu rachete de croazieră împotriva adversarului, iar avioanele Sukhoi-24M au simulat raiduri de bombardament.

De asemenea, piloții au încercat acțiuni defensive în fața armelor de apărare aeriană, iar submarinul a efectuat manevre pentru a scăpa de atacuri ipotetice cu arme anti-submarin.

Anterior, Centrul Național de Control al Apărării din Rusia a declarat că distrugătorul american „USS Porter” a navigat prin strâmtorile Dardanele și Bosfor pe 13.04.2020 și a intrat în Marea Neagră.

Mișcările marinei americane sunt monitorizate atent de flota rusă, iar exercițiul este, cel mai probabil, un răspuns la tranzitul distrigătorului prin apele Mării Negre cu trei zile mai devreme.

Sursă foto: defence-point.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Coronavirus: Casa Regală a României face donații pentru Armata Republicii Moldova

Sat Apr 18 , 2020
Casa Regală a României a făcut o donație în valoare de 5.000 de euro Armatei Republicii Moldova, a anunțat vineri (17.04.2020), ministrul moldovean al apărării, Alexandru Pânzari. Militarii moldoveni au primit dezinfectante, măști, mănuși și viziere, care urmează să fie distribuite de Spitalul Clinic Militar. „Am primit o donație în […]