Exercițiu al Flotei de Nord a forțelor navale ruse în Marea Barents

Nava de război anti-submarin ”Vice-amiral Kulakov” s-a deplasat în Marea Barents pentru a desfășura exerciții cu focuri de torpilă împotriva țintelor de suprafață, potrivit biroului de presă al Flotei de Nord a Federației Ruse, citat de TASS.

Nava rusă va derula exerciții în zona Arctică, după ce fregata franceză Aquitaine a intrat în Marea Barents, la 05.06.2020. Centrul Național de Control al Apărării din Rusia a anunțat mai devreme că forțele Flotei de Nord au urmărit mișcările fregatei franceze din Marea Barents.

În timpul exercițiilor „ofițerii ruși vor căuta și urmări submarinul inamic și vor menține contactul cu acesta”, a declarat biroul de presă al Flotei de Nord într-un comunicat.

“Exercițiile vor implica echipele centrului de informații de luptă al navei, un grup de operatori de sonar și personalul compartimentelor de luptă pentru navigație și torpile”, se arată în declarație.

Nava de război este înarmată cu sisteme de rachete anti-submarin, lansatoare de rachete, torpile și alte tipuri de armament de artilerie și rachete. Nava de război transportă, de asemenea, două elicoptere de război anti-submarine Ka-27.

Marina Rusă a angajat activ în ultimii ani marile nave de război anti-submarin ale Flotei de Nord pentru a efectua deplasări pe distanțe lungi în Oceanul Atlantic și Marea Mediterană și pentru a îndeplini misiuni pentru explorarea Arcticii.

Sursă foto: flickr.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Chile își va închide ambasada din România din cauza necesității de economii în contextul pandemiei

Tue Jun 9 , 2020
Guvernul chilian a decis închiderea a cinci ambasade, respectiv pe cele din România, Grecia, Danemarca, Algeria și Siria, motivând că astfel va face economii cuprinse între 3 și 4 miliarde de pesos chilieni (între 3,4 și 4,6 milioane de euro) anual, în contextul pandemiei de coronavirus, scrie ziarul El Litoral, […]