Exerciţiu aerian în Israel cu participarea a șapte state.

Începând de astăzi (17.10.2021) și până în 28.10.2021, în Israel va avea loc un mare exerciţiu aerian, cu participarea a şapte state, arată Times of Israel.

Exerciţiul de tipul Blue Flag, care se desfăşoară o dată la doi ani, va testa operaţionalizarea şi interoperabilitatea forţelor aeriene din Israel, Statele Unite, Marea Britanie, Franţa, Germania, Italia, Grecia şi India.

La exerciţiu vor participa o varietate de aeronave din generaţiile a 4-a şi a 5-a, incluzând F-35, F-15, Eurofighter, Dassault Rafale şi Dassault Mirage 2000.

Va fi unul dintre cele mai mari şi mai avansate exerciţii aeriene, au transmis militarii israelieni. „În timpul exerciţiului, participanţii vor simula bătălii aeriene şi lupte la sol, vor evita rachetele antiaeriene, dar şi lupta în spatele liniilor inamice,” au transmis Forţele Armate israeliene.

„Israelul este într-un mediu foarte complicat de securitate, cu ameninţări din Gaza, Liban, Siria şi Iran, care devin tot mai mari. Desfăşurarea acestui exerciţiu internaţional, în această realitate (…) este de o importanţă strategică.” a declarat şeful Forţelor Aeriene din Israel, generalul-maior Amikam Norkin.

Exerciţiul a început astăzi, prin survolarea de către aeronave germane şi israeliene a Ierusalimului şi proiectarea steagului celor două ţări pe cer. Avioanele celor două ţări sunt conduse de şefii forţelor aeriene din Israel, generalul-maior Amikam Norkin, şi din Germania, generalul locotenent Ingo Gerhartz.

Sursă foto: The Jerusalem Post

Ioana Cristea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Un spion al Rusiei a lucrat în cabinetul ministrului Apărării din Franța

Mon Oct 18 , 2021
Duminică seara (17.10.2021), într-o emisiune difuzată de canalul France 5, fostul director al serviciului de informaţii externe (DGSE), Bernard Bajolet, a afirmat că o „cârtiţă” a serviciul Rus a lucrat în cabinetul ministrului apărării din Franţa, notează AFP. Întrebat despre informaţiile în legătură cu un posibil spion din serviciul Rusiei […]