Exercițiu aerian comun cu aeronave F-35 ale militarilor israelieni și americani

Forțele aeriene israeliene (IAF) și Comandamentul Central al Forțelor Aeriene din SUA au organizat un exercițiu comun cu avioane de luptă F-35 pentru abordarea diverselor amenințări pe fondul tensiunilor în creștere din regiune, informează Israel Defense.

„Enduring Lightning II” s-a desfășurat duminică (02.08.2020) și a fost cel de-al doilea exercițiu comun de acest fel dintre cele două țări. În martie, în urma izbucnirii pandemiei de coronavirus, Israelul și SUA au organizat pentru prima dată „Enduring Lightning”, potrivit armatei israeliene (IDF).

Cel mai recent exercițiu, ca și primul, a avut loc în spațiul aerian din sudul Israelului, cu avioane de generația a 5-a care au exersat împreună pentru localizarea și neutralizarea diverselor amenințări aeriene și terestre simulate. Spre deosebire de exercițiul anterior, acesta a inclus și instruirea în funcționarea sistemelor de comunicații.

Exercițiul a testat toate caracteristicile F-35 și ale altor aeronave, printre care realimentarea în aer, angajarea țintelor, comandă și control, potrivit unui comunicat de presă al forțelor aeriene americane.

„Cele două forțe aeriene mențin o cooperare strânsă, inclusiv de instruire reciprocă și de împărtășire a bunelor practici”, potrivit unui comunicat al IDF. „Acest exercițiu ilustrează relația strânsă dintre forțele aeriene și eșaloanele militare și are ca obiectiv îmbunătățirea cooperării privind cunoștințele și capacitățile aeronavelor F-35 și abilitățile operaționale ale IAF”, se mai arată în comunicat.

Sursă foto: israeldefense.co.il

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Schimbări organizaţionale la nivelul Grupului Damen

Fri Aug 7 , 2020
Potrivit unui comunicat al Damen, transmis GeoDef, la ȋnceputul acestui an, compania a prezentat un plan de viitor referitor la navigaţia ȋn condiţii de zero emisii de carbon, dar şi în ceea ce privește digitalizarea şi standardizarea platformelor de lucru. „Ȋn acest scop, grupul a demarat deja investiţii specifice. Cu […]