Exerciții militare comune ale trupelor țărilor membre ale Organizației Tratatului de Securitate Colectivă încep astăzi în sudul Tadjikistanului

În perioada 18-23 octombrie, în bazele de antrenament ale Forțelor Armate din Tadjikistan „Momirak” și „Harbmaidon”, se va desfășura exercițiul operațional și strategic comun „Frăția de luptă-2021″.

Exercițiile vor avea loc cu participarea a peste 4.000 de militari, cu 800 de echipamente de luptă, din Armenia, Belarus, Kazahstan, Kârgâzstan, Rusia și Tadjikistan, lângă granița Tadjikistanului cu Afganistanul.

Sub supravegherea șefului Statului Major General al Forțelor Armate din Tadjikistan, general-locotenent Emomali Sobirzoda și șefului statului major al Organizației Tratatului de Securitate Colectivă, colonelul general Anatoly Sidorov, “grupul Forțelor Colective CSTO va îndeplini sarcinile de pregătire și desfășurare a unei operațiuni comune pentru localizarea conflictului armat de frontieră legat de încercările de infiltrare pe teritoriul Tadjikistanului a luptătorilor organizațiilor teroriste internaționale”, a declarant pentru Asia Plus șeful centrului de presă al Ministerului Apărării din Tadjikistan, colonelul Faridun Makhmadalizoda.

Potrivit centrului de presă al exercițiului CSTO “Frăția de luptă-2021”, în timpul unui exercițiu special cu forțele și mijloacele de sprijin material și tehnic al trupelor CSTO, “Echelon-2021”, se intenționează remedierea problemele de organizare și de intervenție ale forțelor comune.

De asemenea, în timpul exercițiului special „Poisk-2021” se vizează rezolvarea problemelor organizării și efectuării recunoașterii în interesul pregătirii și desfășurării unei operațiuni comune.

Participanții la exercițiul comun cu Forțele Colective de Reacție Rapidă ale CSTO „Interacțiunea-2021”, care include unitățile aeriene și cele de artilerie, forțele speciale, vor conlucra la pregătirea și desfășurarea unei operațiuni comune pentru localizarea unui conflict armat la frontieră.

Scopurile principale ale exercițiilor sunt îmbunătățirea sistemului de comandă și control al trupelor CSTO (Forțelor Colective) și realizarea interoperabilității forțelor și mijloacelor sistemului de securitate colectivă al Organizației.

Exercițiul este planificat pentru participarea contingentelor militare ale statelor membre ale Organizației, constând din formațiuni mobile și unități militare de pregătire constantă echipate cu arme moderne și echipamente militare (speciale), grupuri operaționale ale Statului Major și secretariatul CSTO, unitățile speciale ale organelor de afaceri interne (poliție), securitate și servicii speciale, precum și organisme autorizate în domeniul prevenirii și eliminării consecințelor situațiilor de urgență.

Forța colectivă de reacție rapidă a CSTO, care este compusă din aproximativ 18.000 de persoane,  a fost concepută pentru a răspunde cu promptitudine provocărilor și amenințărilor la adresa securității statelor membre ale CSTO, constituită în baza Deciziei Consiliului de Securitate Colectivă CSTO din 4 februarie 2009.

Sursa foto: e-cis.info

Ioana Cristea

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Tensiuni între Bruxelles și Moscova. Rusia își retrage misiunea de la sediul NATO

Tue Oct 19 , 2021
Rusia a anunţat luni suspendarea misiunii sale de reprezentare la Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) şi a misiunii NATO la Moscova, după ce Alianţa Nord-Atlantică a retras acreditarea a opt membri ai misiunii ruse la sediul Alianţei, acuzaţi de spionaj, informează AFP, potrivit Agerpres. „În urma unor măsuri luate de NATO, […]