Exerciții masive ale Flotei de Nord a Federației Ruse în Murmansk

Flota de Nord a Federației Ruse a desfășurat exerciții la nivel de batalion în Peninsula Sredny din regiunea Murmansk, ca parte a pregătirilor de luptă, a informat marți (21.07.2020) biroul de presă al flotei.

„Această activitate implică peste 20 de nave, submarine și nave de sprijin ale Flotei de Nord, șase grupuri navale tactice, aproximativ 10 aeronave din diverse clase, peste 250 de articole de armament, echipament militar și special și mai mult de 3.000 de militari ai Flota de Nord “, a explicat biroul de presă într-un comunicat, citat de TASS.

În timpul exercițiilor, navele și submarinele au exersat misiunile de răspuns și atac ale amplasamentelor de foc ale inamicului situat în zona de coastă, se arată în comunicat.

„Echipele de luptă ale unei baterii AK-100 aparținând unei nave de război antisubmarin Severomorsk și operatorii unei baterii AK-725 ale navei de asalt amfibie Kondopoga au executat focuri de artilerie împotriva pozițiilor țintă. Echipajul unui elicopter Ka-27 dintr-un grup aerian al navei de război antisubmarin Severomorsk a lansat atacuri aeriene și a livrat trupe de asalt în spatele liniilor inamice”, se mai arată în declarație.

Infanteria motorizată a corpului armatei Flotei de Nord a derulat misiuni de susținere ale unui atac antiamfibiu de apărare a coastei, a mai precizat biroul de presă.

„Personalul Flotei de Nord a pus la punct măsuri pentru apărarea zonei de coastă împotriva aterizării forțelor de asalt, cu sprijinul navelor de luptă și aeronavelor, ținând cont de specificul operațiunilor de luptă în conflictele armate actuale”, a mai declarat biroul de presă al flotei.

În timpul exercițiilor, au fost folosite în mod activ drone pentru a conduce misiuni de recunoaștere și pentru a comunica situația tactică.

Sursă foto: militaryleak.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Forțele Navale Române: consolidarea cooperării bilaterale cu Franța în domeniul militar naval

Wed Jul 22 , 2020
În perioada 22-25.07.2020, în România va ajunge nava militară franceză de comandament și sprijin logistic FS „Var”, cu scopul de a consolida cooperare bilaterală româno-franceză în domeniul militar naval, informează Forțele Navale Române printr-un comunicat. „Pe timpul escalei la Constanța, o delegație condusă comandantul navei franceze, căpitan-comandorul Christophe Nielly, va […]