Exerciții ale armatei ruse pentru interceptarea dronelor de spionaj

Echipele sistemelor de rachete sol-aer Buk-M3 au executat atacuri asupra dronelor de spionaj ale inamicului în timpul exercițiilor din Regiunea Kursk din vestul Rusiei, a informat luni (15.06.2020) biroul de presă al districtului militar occidental al Rusiei, potrivit TASS.

„Exercițiul de căutare și detectare a aeronavelor fără pilot a fost organizat pentru prima dată și a demonstrat abilitățile ridicate ale echipelor sistemelor de rachete antiaeriene de a acționa sub anumite scenarii”, a precizat biroul de presă.

“Personalul antiaerian a realizat peste 15 scenarii pentru a elimina ținte de mare viteză și aflate la mare altitudine”, se mai arată în comunicat.

Operatorii Buk-M3 au pus în practică și misiuni de detectare la distanțe de până la 15 km a obiectelor zburătoare de mici dimensiuni, care se deplasează la altitudini joase, dat fiind faptul că sistemul are capacitatea de a lovi patru ținte de dimensiuni reduse simultan.

La exercițiile au participat peste 600 de militari și au fost utilizate peste 20 de tipuri de armament și echipament militar.

Sistemul de rachete sol-aer Buk-M3 este proiectat pentru a intercepta toate tipurile de rachete de croazieră și ținte aerodinamice. Lansatorul Buk-M3 transportă 12 rachete în timp ce unitatea de autopropulsie este înarmată cu șase rachete. În comparație cu versiunile lor anterioare, noile sisteme de rachete antiaeriene prezintă capacitatea crescută a șasiului de a transporta un număr mai mare de rachete, un sistem de control îmbunătățit și protecție anti-explozie modernizată.

Sursă foto: militarywatchmagazine.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Reuniune a Consiliului Afaceri Externe şi a Comitetului Director al Agenţiei Europene de Apărare

Wed Jun 17 , 2020
Secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare și relații internaționale Simona Cojocaru a participat marți (16.06.2020) la reuniunea Consiliului Afaceri Externe (CAE) în format al miniștrilor apărării din statele membre ale UE, desfășurată în format videoconferință, precizează MApN într-un comunicat. Discuțiile au vizat consolidarea angajamentelor UE în misiunile și […]