Evgheni Prigojin dat în urmărire de FBI

La 26.02.2021, serviciile americane de informații l-au dat în urmărire pe omul rus de afaceri Evgheni Prigojin (cunoscut drept „bucătarul lui Putin”), acesta fiind inclus pe lista persoanelor suspecte de amestec în procesul electoral din SUA.

Pentru orice informație care ar conduce la arestarea „bucătarului lui Putin”, FBI a anunțat o recompensă de 250.000 de dolari. Alături de Evgheni Prigojin, pe lista FBI mai figurează 13 cetățeni ruși pe care autoritățile SUA i-au dat în urmărire încă din anul 2018.

Imediat, serviciul de presă al companiei ruse „Konkord”, deținută de Evgheni Prigojin, a postat prima reaсția a acestuia: „Societatea americană fierbe sub povara unor probleme copleșitoare. Oligarhii și politicienii jefuiesc bugetul. Era nevoie de o poveste de groază pentru a acoperi decalajul imens dintre statul paralel și oamenii obișnuiți. Această poveste de groază este Rusia. Amenințarea rusă este principala idee a operațiunii <Vânătoarea de vrăjitoare> derulată în întreaga SUA. 50% dintre americani susțin valorile tradiționale și nu doresc migrație în masă, homosexualitate și alte lucruri liberale. Aceștia sunt adevărații băieți buni care au creat America. Acum ei sunt vânați. Prin urmare, domnii de la FBI se prefac că ar fi blânzi și, pentru a nu fi drastic sancționați, au început acest show al urmăririi, ca în vremurile bune cu cowboys. Adevărul va fi de partea băieților buni ca mine și tot ce pot face băieții răi este să-și facă reclamă. Ce altceva pot face din buncărele lor anticovid? Trăiască America adevărată!”.

FBI a anunțat, de asemenea, o recompensă de 250.000 de dolari pentru informații despre rusul Konstantin Viktorovici Kilimnik. Potrivit serviciilor de informații americane, acesta ar fi încercat să mituiască în favoarea Rusiei participanți ai procesului privind intervenția străină în alegerile din SUA.

Sursă foto: themoscowtimes.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Social media ca vector de propagandă

Mon Mar 1 , 2021
Autor: Daniel Leu (security analyst & co-fondator Factide) Dezvoltarea rețelelor de socializare și creșterea numărului de utilizatori ai acestora au condus către o schimbare interesantă a modului de operare în campaniile de propagandă. Începând cu epidemia de știri false din Europa de Est și continuând cu interferența sponsorizată de stat […]