Erdogan discută la Bruxelles problema refugiaților

Pe fondul deciziei Ankarei de a deschide granițele spre continent pentru migranții din Orientul Mijlociu, președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a declarat duminică (08.03.2020) că va purta discuții cu oficiali ai Uniunii Europene la Bruxelles.

„Voi avea o întâlnire cu oficiali ai UE luni, în Belgia”, a spus Erdogan în timpul unui discurs. A adăugat că va dezbate problema migrației în contextul în care Turcia a ales să deschide frontierele pentru refugiați. „Sper că mă voi întoarce din Belgia cu alternative”. Președintele turc a mai solicitat Greciei să își deschidă de urgență granița după ce au izbucnit ciocniri violente între migranți și forțele de ordine elene.

Barend Leyts, purtătorul de cuvânt al președintelui Consiliului European, Charles Michel, a postat pe Twitter că liderul turc se va întâlni cu Michel și cu președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pentru a discuta despre „migrație, securitate, stabilitate în regiune și criza din Siria”.

Mii de migranți s-au deplasat la finalul lunii februarie prin nord-vestul Turciei spre granițele cu Grecia și Bulgaria, potrivit presei din Levant. Fluxul de migranți se datorează deciziei administrației de la Ankara că Turcia nu va mai opri refugiații sirieni în drumul lor spre Europa.

Sursă articol: aninews.in

Sursă foto: rushhourdaily.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Propagandă rusă la București mascată sub umbrela unei lansări de carte

Mon Mar 9 , 2020
În timp ce lumea este mult prea preocupată de frenezia coronavirusului, la București a avut loc un eveniment organizat de principalul promotor al propagandei ruse în România, agenția de știri Sputnik. Potrivit universul.net, o operațiune a servicilor secrete ruse, frumos ambalată sub pretextul unei lansări de carte a basarabeanul Iurie […]