Elbit Systems dezvăluie noul sistem de detecție și recunoaștere

Compania israeliană Elbit Systems a dezvăluit noua generație a sistemului său avansat de platformă cu senzori multipli, AMPS NG, care detectează și recunoaște ținte la distanțe mari și foarte mari, conform Israel Defense.

Noul sistem adaugă tehnologia cu infraroșu cu undă scurtă senzorilor CCD (charge-coupled device) existenți, precum și un design unic pentru senzorul dual FLIR (infraroșu).

Potrivit companiei, AMPS NG oferă capacități extinse în toate condițiile și crește semnificativ performanța de observare în condiții de vizibilitate limitată, folosind canalul său SWIR pentru a depăși în mod eficient umiditatea ridicată, fumul sau praful.

Elbit a mai declarat că în ultimele teste de zbor efectuate în Israel, noul sistem a reușit să producă imagini de înaltă rezoluție ale unui joc de fotbal pe canalul MWIR de la o distanță de 25 km. AMPS NG este pe deplin calificat pentru a efectua operațiuni în condiții operaționale extreme, iar o forță aeriană europeană se află în etapele finale de testare a sistemului cu o aeronavă fără pilot, potrivit companiei.

Similar cu AMPS-urile vechi, noul sistem este optimizat pentru a spori capacitatea de producție a informațiilor privind ținta, care este facilitată de navigația autonomă cu un sistem GPS, precum și de capacități extrem de precise de geo-localizare. AMPS NG este, de asemenea, potrivit pentru o gamă de profiluri de misiuni și este ideal pentru utilizare atât pe aeronavele cu pilot cât și pe drone, au mai spus cei de la Elbit.

Sursă foto: elbitsystems.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Reacția Pentagonului la acuzele Fox News privind „feminizarea” armatei americane

Sat Mar 13 , 2021
Pentagonul a transmis într-un comunicat că realizatorul Tucker Carlson, de la Fox News, a „denigrat în mod esențial întreaga Armată americană” cu o emisiune în care a criticat numărul tot mai mare de femei din armată și a sugerat că acestea slăbesc forțele armate americane. Marți (09.03.2021), realizatorul conservator a […]