Elbit Systems – contract de 27 milioane de dolari pentru modernizarea IAR-99 ale Forțelor Aeriene Române

Elbit Systems a anunțat astăzi că a câștigat un contract în valoare de aproximativ 27 de milioane de dolari de la Avioane Craiova SA, pentru prima fază a programului de modernizare a avioanelor trainer IAR-99 Standard ale Forțelor Aeriene Române. Contractul va fi executat pe o perioadă de patru ani și include suport logistic integrat, se arată într-un comunicat transmis GeoDef.

Conform contractului, Elbit Systems va echipa aeronava IAR-99 Standard cu sisteme avansate de avionică și sistem de instruire „Embedded Virtual Avionics”, precum și capacități de „Close Air Support” și capacități „Air to Air”. Această revitalizare a avionului va facilita o tranziție eficientă a piloților RoAF către operarea avioanelor de vânătoare avansate de tip F-16.

Yoram Shmuely, directorul general al Elbit Systems Aerospace, a declarat: „Suntem onorați să oferim sprijin continuu pentru Forțele Aeriene Române. Acest program de actualizare urmează o serie de tehnologii livrate de Elbit Systems către aviația militară română în colaborare cu companii românești, inclusiv upgrade-uri la scară largă pentru diferite avioane, precum și furnizarea de capabilități avansate pentru elicoptere”.

Sursă foto: Elbit Systems

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Ambasada Rusiei la Washington: „Rusia nu desfăşoară operaţiuni ofensive în domeniul cibernetic”

Tue Dec 15 , 2020
Ambasada Rusiei la Washington a declarat că acuzaţiile recente potrivit cărora hackeri susţinuţi de statul rus au comis atacuri cibernetice împotriva guvernului SUA sunt „nefondate”, a informat luni (14.12.2020) DPA, citat de Agerpres. „Rusia nu desfăşoară operaţiuni ofensive în domeniul cibernetic”, afirmă Ambasada Rusiei într-un comunicat postat pe pagina sa […]