După UAM, o altă filială a ROMARM estimează pierderi semnificative în acest an

Scriam ieri despre pierderile preconizate pe anul în curs la una dintre filialele ROMARM – Uzina Automecanica Moreni, de circa 7,9 milioane de lei. O altă companie din categoria celor producătoare de armament din România, Metrom SA, se va confrunta cu pierderi serioase în anul 2020.

Metrom SA, deținută în procent de 82,81% de ROMARM și 17,19% de Ministerul Economiei, se pare că va înregistra un profit negativ de 8,4 milioane de lei în acest an, conform Ordinului nr. 1777/2053/1038/2020 privind aprobarea bugetului pentru Metrom SA, publicat în Monitorul Oficial din 01.07.2020.

În bugetul de venituri și cheltuieli estimat pentru 2020 al Metrom SA, sunt prevăzute venituri ce însumează 8,1 milioane de lei și cheltuieli totale de 16,5 milioane de lei.

Dacă există și o parte bună în toată această poveste este faptul că în 2 ani pierderile au scăzut de la 9,2 milioane la 8,4.

În plus față de cei aproape 8 milioane și jumătate de lei pierdere, Metrom SA are și plăți restante de peste 85 de milioane de lei.

La Metrom SA se fabrică atât produse pentru industria civilă, cât și pentru cea militară. În ceea ce privește produsele destinate sectorului militar, compania proiectează, produce și comercializează:

  • degetare tub cartuș/cămașă glonț pentru muniție de infanterie;
  • discuri/rondele pentru muniția de artilerie (de la calibrul 37 mm, până la 130 mm).

Istoricul companiei începe în 1923 prin înființarea companiei româno-austriacă, numită Farola, care producea sârmă, tablă și cabluri din cupru pentru motoarele utilajelor căilor ferate. În anul 1948, Farola s-a unit cu compania metalurgică Metrom (înființată în 1935), formând SC Metrom SA. De-a lungul timpului, compania a produs motoare pentru drujbe, compresoare de aer, motoare pentru utilaje de tăiat iarbă, compresoare de aer pentru camioane, tractoare și locomotive electrice.

Sursă foto: undark.org

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Liderul Republicii Cecene în război cu serviciile secrete străine

Thu Jul 9 , 2020
Ramzan Kadîrov, conducătorul Republicii Cecenia din Federaţia Rusă, a acuzat joi (09.07.2020) serviciile secrete străine de implicare în asasinarea recentă a unor disidenţi ceceni refugiaţi în Europa, transmite AFP, citat de Agerpres. „Bloggeri care activeză în numele pseudo-patriotismului au fost sau vor fi victime ale serviciilor secrete care acţionează împotriva […]