Dronă israeliană păcălește sistemele de apărare aeriană ruse și lovește o țintă pe teritoriul sirian

După 20 de ore de activitate în apropierea frontierei siriano-libaneze, un vehicul aerian israelian fără pilot a traversat spațiul aerian sirian și a lansat un atac cu rachetă asupra unui autoturism în care se afla un membru important al organizației Hezbollah, informează agenția de știri Aviapro.

În ciuda pregătirii crescute, apărarea aeriană siriană și radarele rusești nu au putut detecta în timp util drona israeliană, în urma căreia aeronava a lovit ținta și mai apoi a dispărut fără a fi identificată de sistemele de monitorizare.

În acest moment, rămâne necunoscută identitatea membrului Hezbollah care a fost atacat de către armata israeliană. Cu toate acestea, având în vedere faptul că radarele S-400 și S-300 siriene nu au putut detecta rapid încălcarea spațiului aerian și nu au deschis focul împotriva dronei, se ridică multe întrebări cu privire la fiabilitatea și eficiența sistemelor de apărare aeriană rusă împotriva aeronavelor fără pilot.

Sursă foto: middleeasteye.net

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Noi dispute în plan mediatic între Turcia și Arabia Saudită

Thu Apr 16 , 2020
Turcia și Arabia Saudită conitnuă luptă pentru influență și putere strategică în Orientul Mijlociu, prin încercarea de a deteriora imaginea, reputația și interesele adversarului, inclusiv prin măsuri de interzicere a trusturilor media din statul advers. Cea mai recentă acțiune a fost pusă în practică de autoritățile saudite, care au blocat […]