Dronă de spionaj americană interceptată de aeronave militare ruse

Presa de stat din Rusia informează că trei avioane de vânătoare MiG-31 s-au apropiat marți (11.08.2020) de o dronă de supraveghere de înaltă altitudine RQ-4B Global Hawk, deasupra Mării Chukchi, aparținând forțelor aeriene ale SUA Unite RQ-4B, scrie Defence Blog.

Avioanele militare MiG-31 au interceptat două aeronave de supraveghere Global Hawk RQ-4B, care zburau peste apele neutre ale Mării Chukchi. Drona de spionaj a SUA a rămas în spațiul aerian internațional și în niciun moment nu a intrat în spațiul aerian suveran rus, arată presa de la Moscova.

„După ce drona Global Hawk RQ-4B s-a îndepărtat de granița de stat a Rusiei, aeronavele ruse s-au întors în siguranță pe aerodrom”, a declarat Centrul Național de Control al Apărării.

De asemenea, comunicatul a subliniat că zborul MiG-urilor a continuat conform normelor internaționale de utilizare a spațiului aerian. Nu au fost permise încălcări ale frontierei de stat ruse, a evidențiat Centrul Național de Control al Apărării.

Global Hawk este un sistem de recunoaștere aeriană de înaltă altitudine, pilotat de la distanță și neînarmat. Drona este proiectată pentru a oferi imagini, atât pe timp de zi, cât și de noapte, de înaltă rezoluție, în orice condiții meteo și pe zone geografice mari, fiind dotată cu o serie de senzori și camere integrate.

Pe lângă operațiile de tip ISR (intelligence, supraveghere și recunoaștere), Global Hawk poate fi utilizat pentru asistență umanitară și operațiuni de salvare în caz de dezastre.

Sursă foto: unian.info

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Germania a înființat o nouă agenție pentru securitate cibernetică

Tue Aug 11 , 2020
Germania a inaugurat marți (11.08.2020) o nouă structură dedicată securității cibernetice, al cărei obiectiv este acela de a menține actualizate datele privind securitatea informatică pentru a asigura funcţionarea fără interferenţe a administraţiei şi economiei naţionale, a anunţat guvernul de la Berlin, potrivit agenţiei EFE, citată de Agerpres. Ministrul apărării, Annegret […]