Dronă a armatei israeliene prăbușită în Liban

Armata israeliană a anunţat duminică (26.07.2020) prăbuşirea uneia dintre dronele sale în timpul unei misiuni efectuate deasupra teritoriului Libanului. Israelul derulează în prezent acțiuni de consolidare a prezenței sale militare la granița cu Libanul, arată New York Times.

Drona militară s-a prăbuşit „în timpul unei operaţiuni militare la frontieră”, a precizat într-un comunicat armata israeliană (IDF), precizând că „nu există nicio teamă că informaţii sensibile ar putea fi dezvăluite de capturarea dronei” și investigarea acesteia de către adversari.

Nu este prima oară când IDF a trimis drone în spațiul aerian libanez. Acestea sunt utilizate de cele mai multe ori pentru a monitoriza activitățile Hezbollah.

În timpul unei deplasări efectuate duminică la o bază militară din apropierea frontierei libaneze, ministrul israelian al apărării, Benny Gantz, a declarat că „Libanul şi Siria sunt responsabile pentru ceea ce se întâmplă pe şi de pe teritoriile lor”.

„Nu încercăm să tensionăm situaţia, dar acela care va dori să ne pună la încercare se va lovi de o reacţie foarte puternică”, a ministrul israelian al apărării.

Sursă foto: middleeastmonitor.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

ONU: nou masacru în Sudan – peste 60 de persoane ucise

Mon Jul 27 , 2020
Peste 60 de persoane au fost ucise şi alte aproximativ 60 rănite într-un nou masacru comis de bărbaţi înarmaţi într-un sat din statul Darfur de Vest (vestul Sudanului), a anunţat duminică ONU, citată de France24. „Acesta este cel mai recent dintr-o serie de incidente care s-au derulat săptămâna trecută şi […]