Doi militari americani au dispărut în Siria

Doi soldați americani au dispărut fără urmă în provincia siriană Deir ez-Zor, a anunțat luni (27.04.2020) agenția de presă siriană de stat SANA.

Potrivit unor surse ale agenției, atunci când soldații americani conduceau un vehicul Hummer dinspre câmpul petrolier Al-Omar spre câmpul Al-Tanak din estul provinciei, aceștia au fost atacați de persoane necunoscute. Mașina a fost găsită ulterior complet arsă. În același timp, nu au fost găsite urme ale personalului militar, iar în prezent starea lor este necunoscută.

Potrivit SANA, la începutul lunii aprilie, în Deir ez-Zor, în timpul unei patrulări comune cu militanți din grupul pro-american „Casad”, trupele americane au fost prinse într-o ambuscadă, iar un militar american și doi jihadiști a fost uciși.

În februarie, surse mass-media precizau că SUA intenționează să-și extindă cele mai mari două baze în Siria pentru a-și menține prezența în regiune. Anterior, în noiembrie anul trecut, președintele american Donald Trump a anunțat că Washingtonul va menține controlul asupra câmpurilor petroliere din Siria. Această intenție a fost susținut și de șeful statului major general al SUA, generalul Mark Milley, care a menționat că armata va patrula câmpurile petroliere exploatate de compania americană ConocoPhillips din Deir ez-Zor.

Sursă foto: theguardian.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

AUTONOMIE pe timp de pandemie – proiect de lege privind autonomia Ținutului Secuiesc adoptat tacit de Camera Deputaților

Wed Apr 29 , 2020
Un proiect de lege care prevede acordarea de autonomie Ținutului Secuiesc a trecut tacit de Camera Deputatilor și a fost înaintat către Senat – for decizional in acest caz. Proiectul de lege a fost inițiat de 3 deputați ai UDMR – Biro Zsolt Isvan, Terza Kulcsar și Jozsef Gyorgy și […]