Doi foști militari din Germania au fost arestați, sub acuzația că încercau să creeze o unitate de mercenari formată din peste 100 de foști polițiști și militari

Procurorii spun că au dovezi “puternice” împotriva celor doi foști militari, iar unitatea pe care intenționau s-o formeze ar fi derulat activități încadrate în legislația germană ca fiind teroriste. Potrivit DW, cei doi coordonatori voiau să se implice astfel în războiul civil din Yemen, cu scopul de “a aduce pacea în regiune” și de a-i forța pe șiiții Houthi (susținuți de Irak) să demareze negocieri cu guvernul din Yemen.

“Cei doi erau conștienți de faptul că unitatea respectivă urma să omoare oameni și că civili ar fi putut fi uciși sau răniți în timpul eventualelor lupte”, au spus procurorii, adăugând că suspecții aveau și planuri ca grupul să acționeze ca mercenari și în alte conflicte.

Nu este clar încă cine ar fi finanțat această grupare și nici cine a inițiat formarea acestei unități, dar există informații că cei doi foști militari au încercat de mai multe ori să ia legătură cu oficiali din Arabia Saudită, aspect despre care până în prezent reprezentanții saudiți nu au comentat.

Informațiile obținute de autorități arată că membrii grupării urmau să primească în final câte 40 de mii de euro pe lună. De asemenea, unitatea urma să fie formată din aproximativ 100 – 150 de membri.

Sursă foto: Pinterest

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Hyundai a lansat primul robot militar cu picioare și roți

Wed Oct 20 , 2021
Compania Hyundai Rotem din Coreea de Sud a lansat, în cadrul Expoziției Internaționale Aerospatiale și de Apărare (ADEX) din Seul 2021, un robot militar care se poate deplasa atât cu ajutorul roților, cât și a unor dispositive similare picioarelor, relatează The Defense Post. Supranumit DOSS (Daring Operations in Service and Search), […]