Documente sustrase de la Agenția Europeană pentru Medicamente în urma unui atac cibernetic

Mai multe documente sustrase în timpul unui atac cibernetic asupra Agenţiei Europene pentru Medicamente (EMA) legate de tratamente contra COVID-19 au fost difuzate online, a anunţat marţi EMA, potrivit Reuters şi dpa, scrie Agerpres.

„Sunt luate măsurile necesare de către autorităţile de aplicare a legii”, a menţionat EMA, fără a oferi detalii despre tipul documentelor sustrase.

În decembrie, hackerii au penetrat sistemul informatic al EMA, ţinta fiind documente referitoare la medicamente şi vaccinuri împotriva coronavirusului.

Grupul american Pfizer şi compania germană BioNTech, care au produs un vaccin anti-COVID-19 ce este administrat în prezent în statele membre ale Uniunii Europene, au declarat că sistemele lor informatice nu au fost atacate.

Ancheta EMA asupra acestui incident este în desfăşurare. EMA a precizat că activitatea sa nu a fost afectată de atac. Vaccinul Pfizer/BioNTech a fost aprobat pentru UE în 21 decembrie.

Sursă foto: informacioncapital.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Participarea Forțelor Aeriene Române la exercițiul multinațional Prime Accord

Fri Jan 15 , 2021
Patru aeronave F-16 Fighting Falcon din dotarea Bazei 86 Aeriană de la Borcea, alături de două aeronave F-16, o aeronavă fără pilot și două aeronave de realimentare în aer din dotarea Forțelor Aeriene ale SUA dislocate în Europa – USAFE, au participat joi (14.01.2021) la exercițiul aerian multinațional Prime Accord, […]