Divizionul 50 Corvete – 65 de ani de la înființare

Divizionul 50 Corvete a aniversat marți (10.11.2020) 65 de ani de la înființarea primei unități specializate în lupta antisubmarin, Divizionul 1061 Vânătoare Antisubmarine Mari, precursorul actualului divizion de nave.

Cu acest prilej, a fost organizată o ceremonie restrânsă, în portul militar Mangalia, la care a participat conducerea Comandamentului Flotei și comandanții de unități militare din garnizoană.

Navele din compunerea divizionului au la bord, ca armament de bază, torpile și bombe antisubmarin de diferite tipuri și au misiunea de a executa căutarea, descoperirea, urmărirea, identificarea și neutralizarea submarinelor inamice pe comunicațiile proprii, apropiate sau îndepărtate, independent sau în cooperare cu alte forțe specializate în lupta antisubmarin.

Sursă foto: Forțele Navale Române

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Președintele polonez a promulgat un nou acord de sporire a cooperării în domeniul apărării cu SUA

Wed Nov 11 , 2020
SUA și Polonia au semnat un nou acord militar menit să consolideze securitatea întregului flanc estic al NATO, a declarat marţi (10.11.2020) ministrul apărării polonez Mariusz Blaszczak, scrie thenews.pl. Acordul prevede desfăşurarea a încă 1.000 de soldaţi americani în Polonia, potrivit lui Blaszczak. „Acest acord va cimenta relaţiile americano-poloneze”, a […]