Divizia Ural a Armatei Ruse primește primele vehicule de luptă „TERMINATOR” (VIDEO)

Armata rusă a înființat prima unitate de vehicule de luptă „Terminator” în cadrul Divizia 90 de tancuri de gardă din districtul militar central din Urali, potrivit agenției de presă de stat TASS, citată de The Defense Post.

Comandantul districtului militar central, general-colonelul Alexander Lapin, a făcut anunțul miercuri, explicând că Terminators vor îndeplini un rol de sprijin pentru tancuri în cadrul Diviziei 90, staționată în regiunile Sverdlovsk și Chelyabinsk.

Comandantul a mai adăugat că noile vehicule de luptă vor lua parte la „exerciții la scară largă” în iunie 2022.

Vehicul de luptă blindat Terminator

Descris ca fiind „un vehicul de luptă cu șenile, puternic blindat și înarmat”, Terminator are manevrabilitate ridicată, control avansat al focului și armament puternic.

Vehiculul de luptă cu șenile, multifuncțional, este, de asemenea, „blindat puternic” și „capabil să lovească ținte blindate ușoare, tancuri și vehicule de luptă de infanterie [și să opereze] împreună cu sistemele de apărare aeriană a câmpului de luptă pentru a lupta cu elicopterele inamice care zboară la joasă înălțime.”

„Sunt profund convins că acest vehicul va îndeplini cu succes sarcini de luptă în războiul combinat și în conformitate cu cerințele moderne, ca armă cea mai eficientă atât pentru a sprijini tancurile, cât și pentru a aborda o gamă largă de misiuni în munți și în localități populate”, a spus generalul Lapin.

Sursă foto/ video: YouTube

Ioana Cristea

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Turcia a vândut Ucrainei mult mai multe drone Bayraktar decât s-a raportat

Sat Dec 4 , 2021
Turcia a vândut Ucrainei mult mai multe drone Bayraktar TB2 decât se ştia anterior, iar noi livrări pot urma în viitor,  notează Bloomberg. Potrivit agenţiei de presă, care citează surse din guvernul turc, livrările au numărat câteva zeci de dispozitive. Iar cel puţin alte 24 de drone sunt planificate a […]