Distrugătorul USS Arleigh Burke în drum spre Marea Neagră

1

Distrugătorul de rachete ghidate USS Arleigh Burke (DDG 51) și-a început tranzitul internațional spre Marea Neagră pentru a opera cu aliații și partenerii NATO din regiune, potrivit contului oficial de comandă al Forțelor Navale SUA Europa-Africa, citat de Defense Blog.

USS Arleigh Burke este nava principală a clasei Arleigh Burke de distrugătoare de rachete ghidate. Aceste nave au fost primele distrugătoare din lume echipate cu sistemele de arme AEGIS.

USS Arleigh Burke a fost prima navă a Marinei SUA concepută pentru a încorpora tehnici de modelare pentru a reduce secțiunea transversală a radarului, pentru a reduce detectabilitatea și probabilitatea de a fi vizată de armele și senzorii inamici. Proiectată inițial pentru a se apăra împotriva aeronavelor sovietice, a rachetelor de croazieră și a submarinelor de atac nuclear, această navă cu capacități superioare va fi folosită în zone cu amenințare ridicată pentru a desfășura operațiuni antiaeriene, antisubmarine, antisuprafață și lovitură.

Operațiunile navei în Marea Neagră vor consolida interoperabilitatea cu aliații și partenerii NATO și vor demonstra hotărârea colectivă față de securitatea Mării Negre.

Marina SUA operează în mod obișnuit în Marea Neagră în conformitate cu dreptul internațional, inclusiv Convenția de la Montreux.

Sursă foto: Getty Images

VEZI ARTICOLUL:  CONCURS EDITORIAL

Ioana Cristea

One thought on “Distrugătorul USS Arleigh Burke în drum spre Marea Neagră

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Ambasada SUA în Ucraina își avertizează cetățenii cu privire la schimbarea iminentă a condițiilor de securitate

Thu Nov 25 , 2021
Pe fondul îngrijorărilor crescânde cu privire la o potențială nouă invazie rusă pe scară largă în Ucraina, reprezentanții guvernului american îi avertizează pe cetățenii americani că anumite condiții s-ar putea schimba „fără preaviz”. Ambasada SUA la Kiev a trimis avertismentul miercuri dimineață, avertizând cu privire la activitățile militare ruse neobișnuite […]