Dispută în guvernul de la Moscova cu privire la reducerea forțelor armate

Pe fondul unor rapoarte ale Ministerului de Finanțe de la Moscova, în care s-a propus diminuarea personalului militar al țării cu 10%, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dimitri Peskov, a anunțat marți (20.10.2020) că nu s-a luat nicio decizie cu privire la reducerea forțelor armate, informează TASS.

„Nu s-au luat decizii în acest sens. Posibil ca discuțiile experților să fi avut loc, dar nu există astfel de situații în stadiul de luare a deciziilor”, a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului, răspunzând la întrebare privind propunerea făcută de Ministerul de Finanțe.

Ministerul Finanțelor a propus reducerea forțelor armate prin tăierea posturilor vacante și transferarea medicilor, lectorilor, specialiștilor în resurse umane, finanțiștilor, avocaților și personalului logistic către zona civilă. Celelalte propuneri vizează creșterea vârstei de pensionare în armată, creșterea duratei serviciului militar, inclusiv pentru obținerea de credite ipotecare în condiții speciale.

Ministerul Apărării din Rusia a respins propunerile Ministerului de Finanțe, calificându-le ca inacceptabile.

Sursă foto: themoscowtimes.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Forțele britanice au testat noul sistem de drone de mici dimensiuni produse de Lockheed Martin

Wed Oct 21 , 2020
Armata Marii Britanii a dezvăluit faptul că a testat un nou sistem de aeronave fără pilot (UAS) produse de Lockheed Martin, denumit Indago, informează Defence Blog. „Un sistem aerian pilotat de la distanță (RPAS) Indago este testat la Army Warfighting Experiment – AWE [programul anual de inovație al Armatei Marii […]