Discuții româno-ucrainene privind sistemul de management al situațiilor de urgență

La data de 28.05.2021, în contextul vizitei șefului DSU, în Cernăuți, Ucraina, cu ocazia participării la evenimentul prilejuit de acordare a ajutorului umanitar pe care România l-a oferit autorităților statului vecin, în baza solicitării Ucrainei transmisă Centrului Euro-Atlantic de Coordonare a Răspunsului la Dezastre (NATO-EADRCC) privind oferirea de sprijin în combatarea pandemiei de COVID-19, dr. Raed Arafat a vizitat și sediul central al Departamentului Serviciului de Urgență local, la invitația autorităților ucrainiene, se arată într-o postare pe Facebook a DSU.

Discuțiile au vizat pe de-o parte prezentarea întregului sistem al managementului situațiilor de urgență din cele două state, schimbul de experiență în contextul prezentării acțiunilor întreprinse atât de România cât și de Ucraina în diverse situații de urgență, prezentarea resurselor și ale tehnicii aflate în dotare disponibile, acțiuni în domeniul prevenirii, limitării şi înlăturării efectelor dezastrelor.

Totodată, a fost discutată și tema privind gestionarea pandemiei de COVID-19, acțiuni întreprinse în vederea limitării răspândirii coronavirusului SARS-CoV-2 în comunități, dar și măsuri de gestionare a efectelor generate de noul virus.

Sursă foto: facebook.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Croația va achiziționa avioane de luptă Rafale second-hand în valoare de 1 milion de euro

Mon May 31 , 2021
Guvernul Croației a luat o decizie de a cumpăra 12 avioane de vânătoare Rafale F3-R second-hand din Franța pentru forțele aeriene ale țării, a declarat premierul croat Andrej Plenković, informează Defense News. „Achiziționarea avionului de luptă multirol va consolida poziția Croației ca membru al NATO și partener în cadrul Uniunii […]