Directorul CIA: China reprezintă cea mai mare amenințare la adresa securității SUA

CIA analizează posibilitatea înființării unui centru de misiune autonom care să își concentreze eforturile asupra activității chineze. În mod tradițional, aspectele referitoare la China intră sub tutela centrului pentru Asia de Est și Pacific. Cu toate acestea, potrivit agenției de știri Bloomberg, acest lucru s-ar putea schimba în viitorul apropiat.

„Trei oficiali” (foști și actuali) care cunosc aspecte legate de transformările din interiorul instituției, au declarat săptămâna trecută că există în prezent în dezbatere înființarea unui centru independent de misiune pentru China, propunere ce ar fi fost făcută chiar de noul director al CIA, William Burns. Potrivit informațiilor Bloomberg, Burns caută modalități de „a facilita asigurarea efectivului, a finanțării și activității la nivel înalt pentru acțiunile legate de statul chinez”.

Un centru operațional dedicat exclusiv Beijingului ar permite CIA să utilizeze și să combine diverse resurse ale mai multor unități ale organizației. În plus, construirea acestui centru reflecta, de fapt, prioritățile de natură politică ale administrației Biden, mai precizează Bloomberg.

Raportul agenției de știri vine la mai puțin de o lună după ce Burns a spus în timpul unui interviu că CIA ar putea trimite experți pe spațiul chinez în unitățile guvernamnetale americane din întreaga lume. Intențiile Washingtonului arată o abordare similară cu cea avută față de URSS în timpul Războiului Rece.

În timpul audierii sale din Senat din luna februarie, pentru confirmarea în funcție, Burns a afirmat că statul chinez reprezintă cea mai gravă amenințare la adresa securității naționale americane pe termen scurt și lung. El a adăugat că Beijingul are ca scop „înlocuirea Statelor Unite din poziția de cea mai puternică și influentă națiune din lume”.

Sursă foto: 9and10news.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Întâlnire secretă între directorul CIA și liderul talibanilor

Wed Aug 25 , 2021
Potrivit CNN, Administrația Biden a fost în contact permanent cu conducerea talibanilor pe tot parcursul procesului de evacuare, însă întâlnirea secretă dintre William Burns și Abdul Ghani Baradar este cea mai delicată și mai importantă interacțiune dintre cele două părți de când grupul militant a preluat controlul asupra capitalei Kabul. […]