Directorul CIA a avut o întrevedere, la Moscova, cu şeful Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse

Directorul Agenţiei Centrale de Informaţii a SUA (CIA), William Burns, a avut marţi, la Moscova, o întrevedere cu extrem de influentul şef al Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse, Nikolai Patruşev, au anunţat serviciile acestuia din urmă, informează AFP.

William Burns şi Nikolai Patruşev au discutat despre „relaţiile ruso-americane”, a informat Consiliul de Securitate rus, într-un comunicat succint.

Vizita directorului CIA, prezentat adesea drept cel mai experimentat dintre diplomaţii ţării sale, nu fusese anunţată, iar Consiliul de Securitate rus nu a furnizat niciun alt detaliu. Nici ambasada SUA la Moscova nu a făcut vreun comentariu pe subiect.

Această întrevedere survine în condiţiile în care relaţiile dintre Moscova şi Washington sunt afectate de o serie de diferende de anvergură.

Ţările occidentale au impus împotriva Rusiei sancţiuni după ce aceasta a anexat Crimeea, în 2014. Washingtonul îi reproşează Rusiei în special atacurile cibernetice în serie şi ingerinţele electorale în SUA.

La rândul său, Moscova acuză adesea SUA şi Occidentul de amestec în problemele sale interne şi de presiuni împotriva corespondenţilor mass-media de stat ruse.

Ruşii şi americanii s-au reunit la Geneva pentru a continua dialogul strategic început în iunie de preşedinţii Putin şi Biden

Pe 30 septembrie, ruşii şi americanii s-au reunit la Geneva pentru a continua dialogul strategic început în iunie pe malul lacului Leman de preşedinţii Vladimir Putin şi Joe Biden.

Diplomat de carieră, William Burns a fost ambasador în Rusia şi în Iordania, apoi secretar de stat-adjunct în administraţia lui Barack Obama.

În timpul mandatului fostului preşedinte democrat, el a fost la originea unei apropieri cu Iranul, purtând negocieri secrete în 2011 şi în 2012 cu această ţară rivală, în pofida absenţei de relaţii diplomatice cu SUA.

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Vladimir Putin cere armatei ruse să acorde mai multă atenție dezvoltării dronelor

Wed Nov 3 , 2021
Preşedintele rus Vladimir Putin a cerut marţi (n.r. 02.11.2021) armatei ruse să folosească toate tehnologiile moderne, inclusiv inteligenţa artificială, pentru a consolida capabilităţile dronelor militare, o armă tot mai des folosită, relatează AFP. Vorbind la o reuniune cu responsabili ruşi ai Apărării, Putin a precizat că armata rusă are în […]