Diplomat rus expulzat din Bulgaria pentru spionaj

1

Ministerul bulgar de externe i-a pus la dispozitiție diplomatului rus 72 de ore pentru a părăsi țara, după ce procurorii l-au acuzat că a fost implicat în activități de spionaj în țara balcanică din 2017, relatează Reuters.

Un purtăror de cuvânt al ministerului a spus că ambasada rusă de la Sofia a fost informată.

Într-o declarație separată, procurorii au precizat că diplomatul rus căuta informații militare sensibile, inclusiv numărul trupelor americane detașate în Bulgaria, membră NATO, în timpul exercițiilor militare.

De asemenea, procurorii au mai precizat că diplomatul rus se afla în contact cu diverși cetățeni bulgari cu acces la informații clasificate, cărora le-au fost oferite sume de bani în schimbul informațiilor.

Ambasada Rusiei la Sofia a spus vineri (18.12.2020) că expulzarea diplomatului rus este „nejustificată” și că Moscova își rezervă dreptul de a răspunde.

Sursă foto: en24news.com

Redactia

One thought on “Diplomat rus expulzat din Bulgaria pentru spionaj

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Spionaj cibernetic rus la Administrația Națională pentru Securitate Nucleară și Departamentul pentru Energie al SUA

Sat Dec 19 , 2020
Oficialii SUA au acuzat joi (17.12.2020) că spionii coordonaţi de Rusia au lovit sistemele informaţionale ale Microsoft, operaţiune care în viziunea lor reprezintă „o amenințare gravă pentru America”. Conform The Sun, citat de evz.ro, senatorii Comitetului pentru Servicii Armate au declarat joi că atacul are „semnele unei operațiuni de informații […]