Din baza militară de la Mihail Kogălniceanu, șapte persoane au sustras motorină aparţinând guvernului SUA, în valoare de 2 milioane USD

Procurorii DIICOT împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară au efectuat, miercuri, şase percheziţii domiciliare într-o cauză vizând destructurarea unei grupări care fura motorină din baza militară americană de la Mihail Kogălniceanu, judeţul Constanţa, potrivit AgerPress.

Potrivit DIICOT, începând cu anul 2017, mai multe persoane au constituit un grup infracţional organizat, în scopul comiterii infracţiunii de furt calificat prin sustragerea de combustibili lichizi aparţinând guvernului SUA, în special motorină, din baza militară de la Mihail Kogălniceanu, precum şi din zonele dedicate efectuării unor exerciţii tactice militare situate pe raza judeţului Constanţa.

Procurorii susţin că membrii acestei grupări au sustras diverse cantităţi de motorină din generatoarele care deservesc anumite zone din cadrul unităţii militare din baza militară americană de la Mihail Kogălniceanu, prejudiciul reclamat de guvernul federal al SUA fiind de 2 milioane de dolari.

La sediul DIICOT – Structura Centrală, vor fi conduse, în vederea audierii, şapte persoane.

Sursă foto: Getty Images

Ioana Cristea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Pentagonul va rezolva Dosarele X - înființează un birou pentru colectarea datelor și analiza rapoartelor legate de OZN-uri.

Thu Nov 25 , 2021
La începutul anului reprezentanții Pentagonului au recunoscut că acest fenomen poate reprezenta o amenințare pentru securitatea națională, apartă Biziday, citând surse guvernamentale ameracane. Intenția Departamentului Apărării al SUA este să unească informațiile tuturor structurilor militare și ale agențiilor de informații, înlocuind astfel Grupul operativ pentru fenomene aeriene neidentificate, care funcționa […]