Dialog telefonic între liderii apărării din Rusia și Franța

Ministrul rus al apărării, Serghei Shoigu, a purtat joi (14.05.2020) o discuție telefonică cu omologul său francez, Florence Parly, și i-a propus acesteia un schimb de vizite a navelor de luptă ale celor două țări și a invitat, de asemenea, oficiali militari francezi la forumul armatei și la Jocurile internaționale ale armatei, a precizat serviciul de presă al ministerului rus.

„Generalul Serghei Shoigu, a propus să înființeze grupuri de experți inter-agenții ruse-franceze pentru securitate, să plănuiască schimburi de studenți pentru a dezvolta legături de educație militară, precum și să pregătească o vizită a unei nave din marina franceză într-unul din porturile rusești și să trimită o navă a marinei ruse într-un port francez”, scrie TASS citând sursele ministeriale.

Serghei Shoigu a confirmat că experții francezi sunt invitați să participe la forumul tehnic internațional al armatei și la Jocurile internaționale ale armatei în august-septembrie 2020. Părțile au discutat și despre „măsuri de combatere a răspândirii COVID-19, cooperare militară bilaterală și probleme de control al armelor”.

Mai mult decât atât, cei doi lideri ai apărării au făcut schimb de opinii cu privire la situația actuală din Europa, Orientul Mijlociu și Africa de Nord și au dezbătut punerea în aplicare a acordurilor încheiate în cadrul unei reuniuni în format „2 + 2” a miniștrilor apărării și de externe, din septembrie 2019.

Se pare că șefii celor două ministere omoloage au stabilit o continuare a dialogului pe probleme de interes comun.

Sursă foto: mil.ru

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Achizițiile SRI în domeniul tehnologiei informației și comunicației în prima parte a anului 2020

Fri May 15 , 2020
Aminteam zilele trecute de diverse achiziții ale MApN din domeniul tehnologiei, pe zona de monitorizare media pentru combaterea fake news, precum și pentru cumpărarea de servere și alte echipamente IT – drept un amplu proces de modernizare al Armatei. Pornind de la inițiativa MApN de a achiziționa un sistem pentru […]