Detașament american dislocat la Baza 71 Aeriană din Câmpia Turzii

1

Un detașament alcătuit din aeronave MQ-9 Reaper și aproximativ 90 de militari din cadrul Forţelor Aeriene ale Statelor Unite ale Americii este dislocat, pentru următoarele luni, în Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” din Câmpia Turzii, a anunțat luni (04.01.2021) MApN într-un comunicat.

Militarii americani vor executa misiuni de informații, supraveghere și cercetare în sprijinul operaţiilor NATO, iar Forţele Aeriene Române, prin intermediul Bazei 71 Aeriene „General Emanoil Ionescu”, vor asigura sprijinul tehnic, operațional și logistic necesar desfăşurării misiunilor pe toată perioada dislocării acestora în România, se mai arată în comunicat.

Prezenţa aliaților americani pe teritoriul ţării noastre reprezintă o oportunitate de dezvoltare, testare şi evaluare a capacităţii de luptă, activităţile desfăşurate în comun fiind un element cheie în creşterea nivelului de interoperabilitate dintre cele două părţi.

Colaborarea dintre Statele Unite ale Americii și România contribuie la consolidarea capacității de apărare colectivă și la creșterea securității regionale.

Sursă foto: fi-aeroweb.com

Redactia

One thought on “Detașament american dislocat la Baza 71 Aeriană din Câmpia Turzii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

INFORADAR: lămuriri privind speculațiile referitoare la pensiile militarilor

Tue Jan 5 , 2021
La mijlocul lunii decembrie, platforma INFORADAR a MApN, dedicată combaterii informațiilor false vehiculate în spațiul public, a publicat o serie de aspecte lămuritoare privind pensiile militare – statut, mod de calcul, condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească militarii pentru trecerea în rezervă în condiţiile legii, ca urmare a întețirii […]