Demisii la vârful Mossadului

Trei oficiali de top ai agenţiei de spionaj din Israel, cunoscută drept Mossad, şi-au dat demisia în urma schimbărilor făcute de noul şef al agenţiei, David Barnea, scrie The Times of Israel, citat de Monitorul Apărării.

Demisiile celor trei oficiali au fost înmânate conducerii săptămânile trecute. David Barnea a preluat funcţia de şef al Mossadului de la Yossi Cohen, un apropiat al fostului prim-ministru israelian, Benjamin Netanyahu.

Oficialii care au părăsit agenţia se numărau printre cei mai vechi angajaţi ai Mossadului, având poziţii importante ca şef al diziviei de tehnologie, şef al operaţiilor şi şeful ramurii care se ocupa de războiul împotriva terorismului. Un al patrulea oficial ar lua, de asemenea, în considerare demisa, potrivit The Times of Israel.

Se pare că deciziile acestora de a demisiona au fost provocate de schimbările  de organizare făcute de Barnea, care a decis să divizeze responsabilităţile din cadrul agenţiei şi să despartă ramurile existente.

Barnea este fost soldat al unităţii de comando Sayeret Matkal şi a lucrat în Mossad în ultimii 25 de ani. A  fost numit adjunct al fostului şef al agenţiei, Yossi Cohen, în 2019.

Sursă foto: Getty Images

VEZI ARTICOLUL:  CONCURS EDITORIAL

Ioana Cristea

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Atac cibernetic la FBI. Hackerii au spart serverele agenţiei americane

Sun Nov 14 , 2021
Serverele de e-mail ale FBI au fost sparte de hackeri, care au folosit accesul pentru a încerca să discrediteze un expert în securitate. Hackerii au reuşit, sâmbătă, să spargă serverele de e-mail ale FBI. Aceştia au trimis, conform unei estimări, cel puţin 100.000 de e-mail-uri înainte ca agenţia americană să […]