Defecțiune la finalul unui zbor de instrucție la un MiG-21 LanceR al Forțelor Aeriene Române

O aeronavă MiG-21 LanceR dublă comandă, din dotarea Bazei 71 Aeriană Câmpia Turzii, a fost implicată marți (23.02.2021), în jurul orei 18.30, la finalizarea unui zbor de instrucție, într-un incident generat de funcționarea defectuoasă a trenului de aterizare, arată MApN într-un comunicat.

Echipajul aeronavei nu a fost rănit, iar aeronava nu a înregistrat avarii majore.

Șeful Statului Major al Forțelor Aeriene a dispus constituirea unei comisii care să cerceteze cauzele producerii incidentului.

De asemenea, conform procedurilor aviatice, a fost dispusă oprirea de la zbor a aeronavelor de acest tip, cu excepția celor care execută serviciul de luptă Poliție Aeriană, până la clarificarea circumstanțelor care au determinat producerea acestui incident de zbor.

Sursă foto: romania-insider.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Drona militară Watchkeeper X ar putea fi produsă în România

Wed Feb 24 , 2021
România vrea să investească aproximativ 300 de milioane de euro pe mai multe sisteme de drone tactice pentru Armată. Competiția între firmele producătoare se anunță a fi una acerbă. Există chiar posibilitatea ca aceste drone să fie produse în țară, scrie evz.ro. Drone militare produse în România? Astfel, Thales propune […]